Over Rustpunt “De Theetuin”

Enkele jaren geleden (in 2006) begon het idee te borrelen om een plekje te creëren waar iedere fietser of wandelaar even een rustpunt in kon lassen. In de omgeving is niets te vinden waar je even wat kan gaan drinken en wij hebben een mooi plekje achter de poort en voor de heg, waar dat gerealiseerd kan worden.

Een kan heet water, kopjes, thee en suiker staan klaar op tafel. Met een briefje voor de huisregels, dat wel en een bord aan de weg met “Rustpunt” erop. Later kwam er ook nog koffie en koffiemelk bij.

Aan de reacties te horen en te lezen is het een goed idee geweest en hoop ik het op deze manier nog jaren voort te zetten.

Gebruik van de theetuin is gratis, maar sommige mensen willen toch een kleine vergoeding geven en leggen wat geld neer. Dat is geen probleem, want dit wordt namelijk gebruikt om mensen van stichting KIVA te steunen. Deze stichting verstrekt leningen aan mensen in ontwikkelingslanden, die voor zichzelf een bedrijfje op willen zetten. Na verloop van tijd komt het geld weer terug en kan je het weer opnieuw uitlenen aan andere hulpbehoevende beginnende ondernemers in de 3e wereld. Nieuwsgierig geworden naar Kiva? Kijk dan op de website kiva.com.

Behalve door iets achter te laten op de theetafel, kunt u ook op deze website aan Kiva doneren door op de knop hieronder te drukken.

Een kleine bijdrage van een paar Euro kan in een ontwikkelingsland een groot verschil maken!

6 Responses to Over Rustpunt “De Theetuin”

 1. Hagen Lucie says:

  Marjan,
  Een vraagje over de heerlijke jam
  Wij hebben onlangs een groot aantal potten jam bij jullie gekocht. (op zaterdagmiddag bij de zoon des huizes) Wij zijn van plan volgend jaar weer te komen.
  De vraag is of wij de lege jampotten zullen bewaren en weer bij jullie terug zullen brengen .

  • Marjan Doodeman says:

   Leuk zo wat van jullie te horen en ja, heel graag en ook alle potjes die hetzelfde zijn, dus eigenlijk de ‘hak-potjes’.
   Sandwichspread-potjes gebruik ik voor de heel bijzondere soorten, dus die zijn ook welkom. Fijn dat jullie zo genieten van de jam, ik maak het met plezier.
   Ik zou zeggen een hele fijne winter met de jam en tot volgend jaar.

   Groetjes, Marjan

   • L.Heijser=Hagen says:

    Marjan,

    Ik heb regelmatig gekeken of ik een reactie van jou kon vinden, maar zie nu vandaag pas dat ik dan ”Over rustpunt de Theetuin” had moeten klikken. Vanaf nu zal ik dan ook de jampotjes bewaren. Het zijn er helaas nog maar 4, maar daarom willen wij ook weer een keer langskomen. Onze vraag is: Willen jullie 20 potjes rode bessenjam voor ons reserveren. Die komen wij dan zo spoedig mogelijk ophalen. Met vriendelijke groeten,

    Lucie Heijser-Hagen,Nieuwveen

   • Heijser says:

    Marjan.

    Nu zijn we toch je telefoonnummer kwijt. En we willen zondagmiddag 16 september rond 3 uur even komen om onze ”bestelde” potjes jam op te halen.
    Kan dat?
    Ons mailadres is:
    heijser@kpnplanet.nl

 2. Ferrie Moene says:

  Hallo Marjan en Gerard,
  Hartelijk bedankt voor het lekkere bakkie tussen de middag. Wij stellen jullie gastvrijheid EN jullie goede doel erg op prijs! We hadden geen klein geld bij ons en willen het graag als volgt oplossen:
  We dronken koffie en namen heerlijke jam voor E. 1,50 mee. We deden E. 5,– in jullie brievenbus. Wellicht kan een deel van dat geld nog in jullie Goededoelenpotje (kila?)!
  Nogmaals bedankt! Ferrie en Sonja uit Spanbroek

  • Marjan Doodeman says:

   Hallo Ferrie en Sonja,

   ja, het geld heb ik gevonden en meteen gedeeld op de door jullie aangegeven wijze. Bedankt namens Kiva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s